S.T.A.L.K.E.R. 2 serà un videojoc del gènere first person shooter ambientat en un futur post-apocalíptic, el qual s’ambientarà de nou a La Zona, un lloc inspirat en l’àrea d’exclusió de la Central nuclear de Txernòbil, en l’actual Ucraïna.

Originalment, el desenvolupament del videojoc va ser anunciat a l’agost del 2010, i la data de llançament estava establerta per al 2012 per a les plataformes Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360.

No obstant això, en 2012, es va donar a conèixer que S.T.A.L.K.E.R. 2 havia estat cancel·lat definitivament a través d’un tweet, publicat el 25 d’abril del mateix any, en el compte oficial de GSC Game World. Es va anunciar que la cancel·lació i l’abandonament de l’equip no es devien a problemes econòmics, sinó a la dificultat de poder arribar a un acord amb el fundador de la companyia per compartir els drets intel·lectuals de la franquícia. Els empleats van crear un vídeo explicant la cancel·lació del videojoc i els seus nous projectes.

L’equip original que estava treballant en el videojoc ha abandonat la companyia per obrir un nou estudi, Vostok Games, i està treballant per crear un nou videojoc MMOFPS free-to-play, anomenat Survarium, el qual mantindrà l’essència de la saga STALKER, així com noves idees que anaven a ser implementades en la seqüela cancel·lada. Cal destacar que un reduït grup de professionals del grup GSC Game World, també ha format una companyia a part anomenada Union-Studio, de la qual es té molt poca informació i la seva pàgina principal està en desenvolupament.

https://es.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K.E.R._2