és una sèrie de televisió creada i produïda per Robert Kirkman i Frank Darabont, basada en el còmic homònim de Robert Kirkman. La sèrie se situa en un món postapocalíptic i està protagonitzada per Rick Grimes (Andrew Lincoln), un oficial de policia que en despertar d’un coma es troba amb que la civilització ha desaparegut a causa d’un inexplicable fenomen que fa que les persones mortes es posin en peu i ataquin les persones vives, transformant al seu torn en “caminants morts” (walking dead). En trobar a la seva família, Rick s’uneix a un grup de supervivents convertint-se en el seu líder. La història narra les vivències d’aquest grup, que s’ha d’enfrontar tant als caminants morts, com a altres grups de persones vives que també lluiten per subsistir i imposar el seu poder.

La sèrie es va estrenar el 31 d’octubre de 2010 a la cadena AMC, 1 ia continuació es van emetre vuit temporades entre 2011 i 2018.2 3 4 5 6 7 8 9 Actualment es transmet una novena temporada, des octubre de 2018 fins a abril de 2019.

The Walking Dead ha estat aclamada per part de la crítica i ha estat nominada en diverses cerimònies de premis, inclosos els del gremi d’escriptors d’Amèrica i els Globus d’Or en la categoria de millor sèrie dramática.10 El programa també ha arribat a un considerable rating i ha batut diversos rècords d’audiència televisiva. L’estrena de la primera temporada va ser vist per més de 5,3 milions de persones, 11 nombre que va ascendir a 16,1 milions de televidents en l’estrena de la quarta, el que la converteix en la sèrie dramàtica més vista de la televisió per cable básico.12

En 2014, en l’episodi estrena de la cinquena temporada ” No Sanctuary ”, la sèrie va arribar al seu punt més alt d’audiència, 17.30 milions de televidents van presenciar l’episodi. El 2015, ja ubicats a la sisena temporada, es va confirmar que The Walking Dead era la sèrie de televisió més vista al món, i juntament amb la sèrie M * A * S * H ​​*, la sèrie de televisió més vista de la història .

https://es.wikipedia.org/wiki/The_Walking_Dead_(serie_de_televisi%C3%B3n)